Kalibrering

Vedligehold af vægte

En vægt skal løbende justeres og kalibreres for at veje nøjagtigt.
Hvor ofte det er nødvendigt afhænger meget af vægtens type og brug, samt eventuelle krav til din specifikke virksomhed.

Vægtkompagniet.dk anbefaler, at industrivægte justeres minimum én gang årligt.

For lovkrav om kalibrering og verificering henviser vi til:  Reverificering og egenkontrol i punkt 6 og 7 i Sikkerhedsstyrelsens bekendtgørelse.

Hvis du er er tvivl – er du også meget velkommen til at kontakt os.

Kalibreringscertifikat

På langt de fleste af vores vægte er det muligt at tilkøbe et Dakks kalibreringscertifikat. Vælger du dette, vil vægten bliver kalibreret hos producenten inden levering, og du vil modtage et bevis herpå. Dette skal bestilles sammen med bestilling af vægten og vil resultere i et certifikatsgebyr.
For nogle vægte er det også muligt at få lavet et nyt certifikat, hvis man ønsker det senere hen. Her henviser vi altid til Force Technology, med hvem vi gerne tager dialogen og hjælepr dig med koordineringen.

Kontakt os for at høre om mulighederne for din vægt.

Justering

Hos Vægtkompagniet.dk assisterer vi gerne vores kunder med en serviceplan, hvor vi hjælper vores kunder med at holde styr på deres rekalibrering (hvert 4.-5. år) eller justeringer (årligt) af vægtene.

Overholder vægten ikke sine normer, kan vi tilbyde at rekalibrere den. Dette er en justering af vægten, og vil ikke resutlere i et kalbireringscertifikat.

Kontakt os, hvis du er i tvivl om, hvilke krav der stilles til din vægt.

Her kan du læse mere om verificering