HANDELSBETINGELSER Vægtkompagniet.dk

GENERELT

Disse betingelser er gældende ved handel på https://www.vaegtkompagniet.dk

Handelsbetingelserne gælder for virksomheder og institutioner, både private og offentlige, der køber varer til levering i Danmark – dog ikke Grønland og Færøerne, medmindre andet er aftalt.

VIRKSOMHEDSINFORMATION

Juridisk navn: Vægtkompagniet.dk

Vægtkompagniet.dk ejes af:
Camilla Maria Sander
CVR: 41518898
kontakt@vaegtkompagniet.dk

PRISER OG BETALING

Vægtkompagniet.dk modtager betaling via Faktura. Faktura vil først blive afsendt, når varen afsendes.

Alle angivne priser er i danske kroner, eksklusiv 25% moms.

KØB MED EAN

Du kan bestille varer via et offentligt EAN nummer under ”Betalingsmetode” ved betaling skal du vælge: “EAN Faktura”.

Herefter kan du indtaste EAN nummer, og benytte dette til betaling.

Når ordren senere afsendes fra Vægtkompagniet.dk, sendes den elektroniske faktura til det pågældende EAN nummer.

BETALING

Vægtkompagniet.dk forbeholder sig ret til at kræve forudbetaling fra nye kunder enten ved at varerne sendes pr. efterkrav eller beløbet overføres til vores bankkonto før varen leveres.
Offentlige institutioner og erhvervsvirksomheder kan dog normalt opnå en kort kredit allerede ved første ordre.

LEVERING

Leveringstid er 5-10 dage efter betalingen, forudsat varen er på lager og der ikke fremgår andet i produktbeskrivelsen. Tilkøber du verificering eller kalibreringscertifikat tillægges op til 3 dages leveringstid.

Vægtkompagniet.dk vil altid gøre vores yderste for at leve op til de anførte leveringstider. Skulle der opstå forsinkelser fra vores leverandører eller lignende situationer som Vægtkompagniet.dk ikke har indflydelse på, kan vi ikke pålægges nogen form for erstatningspligt for dette. Kunden vil altid blive kontaktet i tilfælde af forsinkelser. Kunden har dog altid ret til at hæve handelen, hvis ikke levering kan ske inden for rimelig tid.

Prisen for fragt kan variere og ses ved bestilling på vores hjemmeside. Har du spørgsmål til fragtpriser eller ekstraordinære forespørgsler, er du altid velkommen til at skrive til kontakt@vaegtkompagniet.dk.

Ved transportskadet leverance skal denne afvises eller modtages med forbehold, ved at anmærke det på terminalen/fragtbrevet, transportskade er udvendige synlige skader på emballagen. Husk at give besked til Vægtkompagniet.dk herom.

Vægtkompagniet.dk tager forbehold for tastefejl, prisændringer, udsolgte og udgåede varer.

FORTRYDELSESRET

For alle standardvarer gælder 8 dages returret, gældende fra den dag, hvor køber eller en af virksomheden angiven tredjemand (dog ikke transportøren) får varerne i fysisk besiddelse forudsat at:

 1. Produktet returneres i original ubrudt emballage. Hvis varen ikke er forsvarligt indpakket så varen selv eller dens emballage har taget skade, skal køber betale for værdiforringelsen i form af nedsat refundering af købsbeløbet. Se afsnittet om værdiforringelse.
 2. Kunden dækker fragtomkostninger forbundet med returneringen af varen, medmindre andet er aftalt. Kunden har ansvaret for varen, indtil Vægtkompagniet.dk har modtaget den.
  For kundetilpassede specialløsninger (herunder M-mærkede varer) gælder ingen returret.
 3. Hvis du ønsker at returnere din vare, skal du sende den til:
  Vægtkompagniet.dk
  v/ Camilla Sander
  Egevangshusene 221, 2630 Taastrup
  Du bedes meddele os på e-mail (kontakt@vaegtkompagniet.dk), at du ønsker at benytte din fortrydelsesret og udfylde vores fortrydelsesformular, som du finder her. Fortrydelsesformularen kan du printe ud, udfylde og sende med den vare, du returnerer. Du er også velkommen til at skåne miljøet og sende formularen i en mail til os, med oplysninger om returforsendelsen. Du bedes også vedlægge/vedhæfte en kopi af ordrebekræftelsen. Vær opmærksom på, at vi ikke modtager pakker sendt pr. efterkrav.
 1. Vægtkompagniet.dk modtager varen til undersøgelse. Herefter returneres beløbet for produktet/produkterne til den konto, som ordren er betalt med. Ved eventuel værdiforringelse, vil værdien af denne blive fratrukket det returnerede beløb, og du vil få besked på mail herom.
  Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi de betalinger modtaget fra dig i henhold til varen/varene du returnerer. Herunder dog ikke eventuelle leveringsomkostninger eller ekstra omkostninger som følge af dit eget valg. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling til samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion.
 2.  Ved varer, der ikke er standardvarer, men specielt tilpassede varer kan vores standard fortrydelsesret ikke benyttes, da varen er sæligt konstrueret til dit behov, og derfor ikke kan videresælges eller krediteres. OBS: Udgiften ved kalibreringscertifikater og verifikationer kan IKKE blive refunderet, da disse er et resultat af manuelt arbejde.

RETURNERINGSOMKOSTNINGER

Køber står for fragtomkostninger ved returnering af et fortrudt køb. Hvis kunden nægter modtagelse, forsømmer at afhente sin pakke på udleveringstedet eller har angivet forkert leveringsadresse, vil kunden blive pålagt at betale for eventuelle returneringsomkostninger tillagt et administrationsgebyr på 75 kr.

Vægtkompagniet.dk kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, med mindre du inden da har fremlagt dokumentation for at Vægtkompagniet.dk har modtaget varen.

Skal vi hjælpe dig med en returbooking? Send os en mail på kontakt@vaegtkompagniet.dk.

VARENS STAND, EMBALLAGE OG INDPAKNING VED RETURNERING

Varen må være prøvet, men ikke taget i brug i en grad, så den ikke kan sælges igen. Hvis varen ikke kan sælges igen til samme pris, skal køber betale for værdiforringelsen i form af nedsat refundering af købsbeløbet. Se afsnittet  om værdiforringelse.

Varen skal pakkes forsvarligt i al original og ubeskadiget emballage og sendes retur med alt i medfulgt tilbehør og papirer – heriblandt manualer, batterier og opladere. Ved manglende eller beskadiget emballage, tilbehør eller papirer skal køber betale for værdiforringelsen i form af nedsat refundering af købsbeløbet. Se afsnittet om værdiforringelse.

Når varen er forsvarligt pakket i original emballage, skal den yderligere indpakkes forsvarligt, så selve emballagen eller produktet selv ikke bliver beskadiget under forsendelsen. Vi anbefaler at pakke varen i en papkasse svarende til produktets størrelse.

VÆRDIFORRINGELSE

Fastsættelsen af værdiforringelsen afgøres ud fra en samlet helhedsvurdering af Vægtkompagniet.dk’s produktansvarlige, som har det største kendskab til varernes værdi og salgspotentiale. Der er altså tale om en individuel vurdering ved hver returnering baseret på varens stand og eventuelle mangler.

Følgende eksempler på mangler skal ses som vejledende satser og afhænger af helhedsvurderingen og manglens eller skadens grad:

 • Ved manglende produktmanual bliver 25 % af købsprisen fratrækkes ved refunderingen
 • Ved manglende tilbehør bliver 25 % af købsprisen fratrækkes ved refunderingen
 • Ved beskadiget emballage bliver 25 % af købsprisen fratrækkes ved refunderingen
 • Ved manglende emballage bliver 25 % af købsprisen fratrækkes ved refunderingen

REKLAMATIONSRET

Se din levering igennem straks efter modtagelsen. Hvis du konstaterer skader på produktet skal du hurtigst muligt og senest 2 dage efter levering meddele det til Vægtkompagniet.dk. Vi hjælper dig med at finde den bedste løsning for afhjælpning eller ombytning af produktet.

Ved transportskadet leverance skal denne afvises eller modtages med forbehold, ved at anmærke det på terminalen/fragtbrevet, transportskade er udvendige synlige skader på emballagen.

Hvis det er bedst, at sende varen retur til os, bedes du udfylde Vægtkompagniet.dk’s reklamationsformular, som du finder her, og sende den i en mail til Vægtkompagniet.dk (kontakt@vaegtkompagniet.dk).

I formularen skal du gøre opmærksom på fejl og mangler i produktets materiale, fabrikation eller stand hurtigst muligt efter fejlen opdages, og senest inden for 1 år efter købet, iht. Købeloven for erhverv. Du kan som udgangspunkt få repareret eller ombyttet varen, få pengene retur eller afslag i prisen, hvis det skønnes, der er fejl i produktet og fejlen var til stede på købstidspunktet.

Bemærk at reklamationsretten bortfalder, hvis der er foretaget indgreb i produktet ligesom fejl opstået som følge af overbelastning, manglende vedligehold, forkert installation og anvendelse m.v. ikke er omfattet.

Du har som køber ansvaret for passende håndtering af produktet efter modtagelse. Du har ansvaret for at bruge varen korrekt, og kan kun søge kompensation efter fejl og mangler i selve produktet, og ikke efter fejlagtig håndtering.

Vægtkompagniet.dk kan alene gøres ansvarlig for at udbedre oprindelige fejl og mangler i overensstemmelse med købelovens bestemmelser herom. Konstaterer kunden fejl og mangler, skal kunden straks skriftligt reklamere til Vægtkompagniet.dk med specifikation af den mangel, der gøres gældende. Reklameres der ikke rettidigt, er retten til at gøre mangler gældende bortfaldet.

Hvis fejlen er omfattet af reklamationsretten, vil Vægtkompagniet.dk hurtigst muligt udbedre denne eller levere et erstatningsprodukt. Er produktet udgået af vores sortiment forbeholder vi os retten til at levere et lignende produkt, eller hvis du ikke kan acceptere dette, at ophæve købet.

Vægtkompagniet.dk. er kun ansvarlig for reklamation på produktet, som vi har leveret og kan ikke gøres ansvarlig for følger af brugen af det leverede produkt såsom produktionstab, skader på personer, dyr, ting m.v.

Vægtkompagniet.dk er uden ansvar for fejl og mangler som bl.a. skyldes ændringer foretaget af kunden, reparation udført af andre end Vægtkompagniet.dk eller Vægtkompagniet.dk’s servicepartnere.

Der ydes ikke yderligere garanti fra Vægtkompagniet.dk’s side, medmindre dette er udtrykkeligt og skriftligt aftalt. Garanti og serviceforpligtelser, udover hvad der måtte være udtrykkeligt og skriftligt aftalt med Vægtkompagniet.dk, påhviler således ikke Vægtkompagniet.dk, men den pågældende producent og dennes eventuelle serviceudbyder.

Vægtkompagniet.dk kan tilbyde at dække returneringsomkostninger i et rimeligt omfang.

Du returnerer varen til:

Vægtkompagniet.dk
v/ Camilla Sander
Egevangshusene 221, 2630 Taastrup

Du har selv ansvaret for passende indpakning. Vær igen opmærksom på, at vi ikke modtager pakker sendt pr. efterkrav. Hvis der aftales refusion, bedes du sende dine bankoplysninger, så vi kan overføre det aftalte beløb.

PERSONOPLYSNINGER

Når du indgår en aftale med os, har vi brug for følgende oplysninger: navn, adresse, telefonnummer, CVR/EAN nummer og e-mailadresse.

Personoplysningerne registreres hos Vægtkompagniet.dk og opbevares i 5 år, hvorefter oplysningerne slettes. Oplysninger om kontaktpersoner for aktive kunder, kan gemmes i mere end 5 år, hvis dette er for kundens bedste og disse er nødvendige for kontakt til kunden/firmaet.

Når du henvender dig til og/eller handler med Vægtkompagniet.dk gemmer vi dine informationer, og det kan vi gøre, hvis henvendelse er på telefon, via vores hjemmeside www.vaegtkompagniet.dk eller på mail.

Vi har lavet denne persondatapolitik for at sikre, at dine data opbevares forsvarligt og at Vægtkompagniet.dk overholder persondataforordningen (GDPR) som trådte i kraft den 25 maj 2018.

Når du besøger vores website bliver nogle data registreret såsom cookies ligesom data om dit besøg bliver registreret med Google Analytics.

Vi har sikret os, at hvor det er teknologi fra tredjepart, der anvendes, eller hvor tredjepart får adgang til data ved opdatering af hjemmeside m.v. så overholder disse reglerne i EU’s persondataforordning af 2018.

De data vi indsamler anvendes udelukkende til fakturering og fremtidig servicering af vore kunder og forretningsforbindelser. De indeholder udover navn, adresse, telefonnummer og mail adresse ikke personfølsomme oplysninger.

Disse data opbevares fysisk og elektronisk så uvedkommende ikke kan få adgang til dem, og hvor tredjepart såsom revisor m.v. får udleveret data har vi sikret os at disse samarbejdsparter overholder reglerne i EU’s persondataforordning af 2018.

Hvis du ønsker at få oplyst, hvilke oplysninger vi har gemt om dig eller anmode om at vi sletter dine data, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@vaegtkompagniet.dk, og vi vil så hurtigst muligt besvare din henvendelse.

KLAGEADGANG

Hvis du har problemer med dit køb, skal du altid rette henvendelse til Vægtkompagniet.dk.

Send os gerne en mail (kontakt@vaegtkompagniet.dk), og vi vil hjælpe dig det bedste vi kan. Skriv også gerne, hvis du ønsker vi ringer til dig i stedet.

Hent handelsbetingelser som PDF